پربحث ها
اخبار اقتصادی
فصل صیفی زردک فرا رسید / کلسترول بالای خون را در یک ماه درمان کنید
کارگر آنلاین | کلسترول بالای خون یکی از عوامل مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی است. مصرف زردک و سایر انواع هویج باعث کاهش سطح کلسترول خون میشوند.
به گزارش کارگر آنلاین ، زردک یا جزر یک ریشه خوراکی است. این گیاه بومی ایران و کاربردهای وسیعی در طب و سفره ایرانیان داشته است، اما مدتی است که تولید و مصرف آن به شدت کاهش یافته و کمتر در میوه فروشیها دیده میشود.
- زردک خواص بسیاری دارد که از آن جمله میتوان به پیشگیری از سرطان، کاهش بیماریهای قلبی، کمک به سلامت چشم و… اشاره کرد.
- شقاقل دارای ریشههای بلند و خامهای رنگ و دارای طعمی کمی شیرین و البته مغذی است.
- از قول امام صادق (ع) در کتاب کافی نقل شده است که زردک مایه ایمنی از قولنج و بواسیر است و توان نزدیکی را تقویت میکند؛ نعوظ ایجاد میکند و کلیهها را گرم میکند.
- امام کاظم (ع) به شخصی توصیه فرمودند که زردک استفاده کند، وی گفت دندان ندارم چگونه آن را مصرف کنم؟ امام فرمودند: آن را بپز و بخور.
خواص و مضرات زردک
- کلسترول بالای خون یکی از عوامل مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی است. مصرف زردک و سایر انواع هویج باعث کاهش سطح کلسترول خون میشوند.
- فیبر رژیم غذایی محلول در زردک جزء اصلی فرآیند هضم بدن ماست و باعث تسهیل حرکت سالم غذا از طریق دستگاه
- گوارش میشود. این ماده در کاهش یبوست و جلوگیری از سایر اختلالات دستگاه گوارش کمک میکند.
- دارای نیروی بازکنندگی انسدادهای کبدی است.
- معده را تقویت میکند.
- ملین و آسان کننده عمل دفع است.
- زردک، به عنوان یک خوراکی کم کالری میتواند موجب سیری و کاهش پرخوری شود. به همین علت، میتواند یک افزودنی مناسب به رژیم غذایی لاغری باشد.
- زردکها سرشار از عناصر قلیایی بوده که با ایجاد تعادل در نسبت اسیدی - قلیایی بدن، موجب احیاء و تصفیه خون میشوند.
- باعث بهبود سلامت کلی دهان با جلوگیری از لثه، التهاب زبان، درد دندان و بوی بد دهان میشود. این مواد، لثه سالم را حفظ میکند و باعث ایجاد دندانهای قوی میشود.
- زردک همچنین حاوی عناصر گیاهی بسیای از جمله کاروتنوئید است. این آنتی اکسیدانها با بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و سرطان همراه هستند.
- زردک سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامینها و ترکیبات آلی با محافظت از بدن در مقابل مهاجمان خارجی و همچنین فرآوردههای سمی از متابولیسم سلولی خود ایمنی را بهبود میبخشد.
- ویتامین C و E به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل میکنند و رادیکالهای آزاد مضر را از بین میبرند یا خنثی میکنند، و از استرس اکسیداتیو رهایی میبخشد.
- بتا کاروتن، کاروتن اصلی موجود در انواع هویج، میتواند در بدن به ویتامین آ تبدیل شود.
- خوردن چربی همراه با هویج میتواند به شما در جذب بیشتر این ماده کمک کند.
- کسانی که سطح ویتامین A پایینی دارند، احتمالا شب کوری را تجربه میکنند. با مصرف زردک و سایر غذاهای سرشار از
- ویتامین آ یا کاروتنوئیدها احتمال بروز این بیماری کاهش پیدا میکند.
- زردک سرشار از منگنز، کلسیم و روی است که به بهبود سلامت استخوانها کمک میکند.
- مصرف شقاقل اختلالات نعوظ در آقایان را برطرف میکند و در تقویت جنسی آنها موثر است. از دیگر خواص شقاق برای مردان بهبود زود انزالی و تقویت اسپرم برای تولید مثل است.
- زردک سرشار از ویتامین B ۹ است که تامین آن از ابتلا به بیماریهای مادرزادی در نوزادان جلوگیری میکند، بنابراین به مادران باردار توصیه میشود به اندازهی کافی از این ریشه گیاه مصرف کنند.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید